Trendiga Utemöbler 2020

Nu börjar det bli den tiden på året igen, när utemöblerna tas fram och grillen sätts igång. Många har dock svårt att sätta fingret på vad som faktiskt är trendigt för utemöbler och vad som är värt att investera i. Detta tänkte vi hjälpa er med genom att lista fem trender vi iakttagit det senaste året för utemöbler.

  1. Smarta funktioner

En trend som verkligen slagit igenom i år är utemöbler som har flera olika användningsområden. Till exempel en utemöbel som inte endast är en pall utan även fungerar som förvaringsplats för till exempel trädgårdsredskap och grilltillbehör. Eller en hörnsoffa som enkelt förvandlas till en härlig dagbädd.

utemöblerUtemöbler
  1. Crossover

Den andra trenden vi ser blir större och större är möbler som passar både ute och inne. Utemöblerna blir allt snyggare och bekvämare och innemöbler görs allt oftare i material som tål alla väder. Var går gränsen för innemöbler och utemöbler? 

Klassiska uterum samt de inglasade ytor i moderna hus som ligger på gränsen mellan ute och inne, blir allt mer tongivande och bör möbleras med tåliga material. En del innemöbler är känsligare för sol och temperaturskillnader, medan snyggt designade utemöbler alltid fungerar utmärkt.

conicträdgårdsmöbler

3. Lätt och luftig design

Vi ser också att de nya möbler för uteplatsen som uppskattas mest är de mer luftiga, nätta och stilrena modellerna. En skön fåtölj i konstrotting med aluminiumstomme kan se ut så här:

Den behöver inte heller nödvändigtvis vara stor och platskrävande för att vara bekväm som storsäljarna från föregående år:

En hörnsoffa blir ännu härligare i aluminium, tex Positano hörnsoffa med många generösa sittplatser för dig och dina vänner.

  1. Nya material och kombinationer

En annan spännande trend vi iakttagit och som vi tror kommer att utvecklas ännu mer är att utemöblerna alltmer kombineras av olika material, helst underhållsfria men även med inslag av naturmaterial för en härlig känsla. 

Varför kommer utemöbler i olika material vara en stor del av 2019? Utemöbler i olika material innebär möjligheter till nytänk och ny design, till exempel kan möblerna och inredningen för uteplatsen anta helt nya former och möjligheterna blir fler.

5. Hållbarhet och kvalitet

Billiga utemöbler kommer alltid att sälja i stor mängd, men vi ser ett ökat hållbarhetstänk där det gärna satsas på högre kvalitet istället för möbler som slits ut fort och slängs bort lika fort. Det ställer högre krav på oss återförsäljare, eftersom på bild kan möblerna i olika prisklasser se likadana ut.

För första gången på många år har vi också sett ett ökat intresse för närproducerade furumöbler tillverkade i Sverige från svenska FSC-märkta skogar. Det är en trend vi uppmuntrar och hoppas stärks under kommande år.

Förgyll din trädgård och uteplats med oss.

Tack för att du valt att prenumerera!
ico-collapse
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top